Home » Headline, Landal Park, Other, Vakantie

Mijn vakantie | Deel 2: de Walensee (Zwitserland)

Submitted by on July 30, 2011 – 19:37No Comment

Hallo allemaal, dit is het tweede deel van mijn verhaal over mijn vakantie, en dit deel gaat over mijn vakantiehuisje aan de Walensee, dat is in Zwitserland. Ik bleef daar een week en het was zowiezo al een goed weertje. Maar dat was niet het belangrijkste, het belangrijkste was dat we een luxe huisje hadden! En nee, de Walensee is geen zee, maar een meer. Want in het Duits betekent een zee een meer en een meer betekent dan een zee. En je mocht ook zwemmen, dus dat was wel heel leuk. Een probleem, er waren twee stranden, en raad eens waaruit het strand bestond??? STENEN!!! O, het deed zoveel pijn aan je voeten, maar het water was wel heel erg schoon. Mijn moeder had een hele bijzondere steen gevonden: daar stonden Russische letters op!!!

Ons huisje was zoals ik al zei luxe, maar nog een voordeel was dat we een super mooi uitzicht hadden op de bergen die daar waren, in die bergen zagen we een grot, die zag er heel mysterieus uit. De volgende dag toen we buiten gingen ontbijten, hoorden we een helikopter. We dachten: gewoon een helikopter, maar die helikopter vloog ten eerste minstens 20 keer heen en weer naar die grot en ten tweede hing er de hele tijd een soort van broek waar stoom uit kwam aan de helikopter. Dat zag er best raar uit… Ik ben er niet achter gekomen wat dat was. In de bergen zag je ook veel huisjes, ‘s nachts zagen ze er heel raar uit, want lang niet in alle huisjes brandden lichten, dus het leek alsof er hoog in de bergen bijvoorbeeld maar 1 of 2 huisjes stonden. Als je ‘s middags reed, dan zag je dat het gewoon een dorpje was met zowiezo meer dan 2 gebouwen!!! Soms zag je zelfs een klein stadje!! Maar toch had je een reden om ergens over te fantaseren!

We woonden in een huisje in de Resort “Walensee”, dat is een Landalpark. Het park is over het algemeen klein, maar er zijn ongeveer 100 grote kamers (de meeste hebben kamers hebben 1 etage, wij hadden een kamer van 2). Het park had een parkshop, sportwinkel, zwembad, restaurant en 2 soort van stranden, je weet wel, die met die stenen. O ja, en ook een wellnes-spa ofzo, maar dat vind ik dus echt heel saai. Ook was er een berg, de Flumserberg, en daar had je een kabelbaan naar boven, en die ging echt hoog! Nou ja, de kabelbaan was meer lang dan die hoog ging. Maar hij kwam ook wel heel hoog: 2.2 kilometer!!! Eigenlijk is dat vergeleken met de Himalaya heel klein, maar voor Europa is dat best hoog. Trouwens, hoe hoger je kwam, hoe schoner de lucht (in principe was de lucht al heel schoon in Zwitserland). Maar er waren boven overal klijne dorpjes die best moeilijk bereikbaar waren, meestal over kleine en smalle weggetjes… Dus je moest maar hopen dat je niet van het weggetje viel!!! Die dag gingen we naar Lucerne, maar we bleven daar maar een dag in een hotel, het enige dat ik kan zeggen is dat de bakkers goed zijn!

Your Ad Here