Home » Headline, Other, Vakantie

Mijn vakantie | Deel 1: Liechtenstein

Submitted by on July 19, 2011 – 17:33No Comment

Hallo allemaal, ik was geweest in Zwitserland, en het was daar heel leuk!! Ik heb er zoveel beleefd dat er meerdere delen zijn waarin ik over mijn vakantie vertel. In het eerste deel vertel ik over Liechtenstein. Het land is een van de kleinste landen ter wereld, en ik ben daar geweest!! Er is eigenlijk niet zoveel te beleven, maar dat is het grappige. We waren in de hoofdstad Vaduz waar  ongeveer 5000 inwoners wonen, en meteen was het eerste probleem binnen: er waren geen parkeerplaatsen… Eigenlijk waren ze er wel, maar of ze waren vol, of er stond: ALLEEN VOOR INWONERS.

Na lang rijden enzo vonden we een parkeerplaats, maar dat bleek al snel een parkeerplaats te zijn van een bank, niet van eentje die je in de woonkamer hebt staan bedoel ik dan (zo erg is Liechtenstein nou ook weer niet ), maar van een bank waar geld ligt enzo. We dachten: Nee, hier moet we niet parkeren, maar er waren maar 2 of 3 parkeerplaatsen in de hoofstad van Liechtenstein maar dat wisten we dus niet echt, en dus reden we de parkeerplaats uit en we moesten 2 Franken betalen (daarmee betalen ze in Zwitserland en Liechtenstein ), en weer reden we rond en rond en zo hebben we dan weer een half uurtje doorgebracht.

Uiteindelijk vonden we een gaatje en we hadden echt heel veel geluk, want er lagen nog andere auto’s op de loer… En toen gingen we wandelen. Eerst wouden we naar het enige kasteel van Liechtenstein gaan, maar daar woonde iemand en dus mochten we daar niet naar binnen. Ook stond er een raar glazen gebouw, en heel opmerkelijk was dat er super veel fonteintjes waren, misschien komt het doordat Liechtenstein zo klein is, en het daarom lijkt het dat er zoveel waren. Bij een van de fonteintjes gingen ik en mijn broertje elkaar zeg maar Raar genoeg is er nog een groot stadion van de voetbalclub FC Vaduz. In zo’n klein landje hebben ze een voetbalclub! En er waren nog meer bezienszwaardigheden: het Postzegelmuseum, Kunstmuseum Liechtenstein en het Liechtensteinse Landsmuseum.

Er was ook nog een kathedraal: het St. Florinkathedraal. Naast de kathedraal stonden bloemen, en ik wou ze dus ruiken en raad eens wat er gebeurt was: Ik raakte de bloemen aan en voor degenen die denken dat de bloemen gingen bijten, dat is niet waar, maar het leek alsof ze de bloemen hadden geverfd… Want toen ik mijn hand weghaalde waren ze helemaal verkleurd!!! Het is een heel verhaal met Liechtenstein!!! We gingen daarna naar de grootste stad van Liechtenstein: Schaan. Er wonen 500 MENSEN MEER DAN IN VADUZ!!! Veel he? Daarna gingen we naar ons vakantiehuisje in Zwitserland. Liechtenstein was maar 30 km van ons vandaan, dus het rijden duurde ongeveer een kwartiertje. Liechtenstein is eigenlijk een grote fabrikant van postzegels, dus Liechtenstein verdient 25% van al het geld

Your Ad Here