Home » EK 2012

Er gebeuren rare dingen dit EK

Submitted by on June 20, 2012 – 21:54No Comment
Source: NU.NL

Nou, ik zat na te denken, dit EK is eigenlijk gewoon raar. Sommige landen liggen er zonder een goede reden eruit, laten we eerst eens beginnen met Rusland.

Het land dat het zo goed deed in de kwalificatierondes, begon ook ontzettend goed tegen Tsjechië, er werd met 4-1 gewonnen! Maar de volgende wedstrijd was al wel iets minder. Ze speelden gelijk tegen Polen, maar dat komt door de druk die er aanwezig was. Dat komt doordat beide landen om het zacht uit te drukken ruzie hebben, maar daarvoor moet je wel heel ver terug in de tijd. Dat zag je ook na de wedstrijd, want er waren ontzettend veel rellen.

En misschien nog wel het toppunt van het EK: Rusland-Griekenland. Velen hadden gedacht dat Rusland zou winnen, maar het team van Dick Advocaat heeft letterlijk gefaald. De wedstrijd begon goed, de Russen combineerden, en hadden goede kansen, maar later (al dicht bij het rustsignaal) raakte Rusland de bal kwijt, en Griekenland counterde erop los. Dat was geen goed teken, en even later troffen de Grieken het doel. Na de rust was het weer hetzelfde, Rusland combineerde goed, en probeerden moedig door de verdediging door te breken, en dat lukte ze ook, maar de bal ging gewoon niet in het doel, terwijl de Grieken eigenlijk wachtten op nog een counter. En na een grote kans van Dzagoev (net over) was het over voor de Russen. Geheel onverdiend verlieten ze het EK.

Nou gaan we verder met de Nederlanders. Ze doorliepen vlekkeloos door de kwalificatierondes, maar belanden uiteindelijk wel in ‘de poule des doods’. Eerst beginnen we met de wedstrijd Nederland-Denemarken. Vorig WK was dat ook weer de eerste wedstrijd voor Nederland, dit EK ook al! Nou, maar enthousiast konden we er niet mee zijn, want Nederland leed een 1-0 nederlaag tegen Denemarken. Bert van Marwijk had de hoop nog niet kwijtgeraakt, en was heel positief over zijn spelers. Maar te positief is nooit goed…

Over 4 dagen kwam de grote wedstrijd: Nederland-Duitsland! Voor Nederland zou het nooit makkelijk zijn geweest, want ze hebben 14 nederlagen geleden, maar wel 10 wedstrijden gewonnen, en als ik me niet vergis, 11 wedstrijden gelijkgespeeld, waaronder de laatste wedstrijd in 2005. Nou,  toen de wedstrijd was begonnen, had ik nog veel hoop, maar natuurlijk heeft Duitsland wel Gomez. Hij is niet zomaar een spelertje in het Duitse elftal, hij is een topper bij de Duitsers! Dat verklaart dan ook de 2 goals die hij heeft gescoord. De Nederlanders waren moedeloos, maar natuurlijk kan je niet met lege handen een wedstrijd beéindigen. Daarom probeerde het Nederlandse elftal er nog wat van te maken, en toen heeft van Persie ook nog wel gescoord, maar dat had niet zoveel nut meer.

Weer 4 dagen later was Portugal aan de beurt, en dat beloofde ook niets makkelijks te worden. De grote topper Cristiano Ronaldo, waar trouwens heel flauw over werd gedaan, zat natuurlijk wel bij de Portugezen. Nou, toen de wedstrijd begon, ging Nederland letterlijk ten strijde, dat had ook wel iets opgeleverd, een doelpunt van v/d Vaart! Hij krulde hem mooi in de linkerhoek onderin. Het spel golfde heen en weer, en uiteindelijk was Portugal toch wel sterk geworden. Na een mooie pass op Ronaldo was het raak. 1-1… Later werd het ook nog eens 2-1 voor Portugal, en had Nederland de hoop helemaal kwijtgeraakt. Na 3 nederlagen kon het team van Bert van Marwijk zijn koffers wel pakken…

Verder waren er niet veel onverwachtse dingen gebeurd, behalve dat Griekenland doorging naar de kwartfinales. Tjechie en Griekenland, Duitsland en Portugal, Spanje en Italie en Frankrijk en Engeland gingen door. De grote vraag is en blijft: wie word er kampioen?

Your Ad Here