Home » Featured, Music, Spreekbeurt!!!

Spreekbeurt over muziek!

Submitted by on September 25, 2009 – 13:2153 Comments

Bladmuziek!

Hallo.
Hier zie je de spreekbeurt die ik gemaakt heb.
Hij is eigenlijk heel erg groot.
Maar hij geeft jou misschien ideen om en spreekbeurt over muziek te maken.
Muziek

Hallo, mijn spreekbeurt gaat over muziek. Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat ik muziek heel leuk vind. Overal is muziek. Muziek is eigenlijk een stukje van onze leven. Een leven zonder muziek is niet voor te stellen. Dan was onze leven heel erg saai.

Muziek dateert al uit de prehistorie. Al voordat de mensen instrumenten begonnen te maken, maakten ze klanken, door te zingen, te klappen of met dingen te slaan. Het woord muziek komt van het oude Griekse woord mousike. Dit woord komt van de 9 Griekse muzen, de godinnen van de kunst en de wetenschap. Er is een theorie dat mensen 25.000-35.000 jaar geleden muziek en muziekinstrumenten maakten. In alle vroegere hoog ontwikkelde beschavingen in Egypte, China, Griekenland of het Romeinse Rijk was muziek van grote betekenis. De belangrijkste periodes in de muziekgeschiedenis zijn:

-De middeleeuwen
-De renaissance
-De barok
-Het klassieke tijdperk
-De romantiek
-Het impressionisme
en de 20e eeuwse muziek ( moderne klassieke muziek, jazz, rock en popmuziek )

Mensen uit de hele wereld houden van muziek. Ze luisteren, maken en spelen muziek. Maar in elke land is muziek anders. In Afrika wonen allerlei verschillende volkeren die hun eigen muzikale traditie hebben. Veel mensen zingen of musiceren tijdens het werk. De allerberoemdste Afrikaanse instrument is de trommel. Sommige Afrikaanse mensen hebben een pratende trommel. Als ze de huid strakker spannen, wordt de klank hoger. Zo kunnen ze de trommel laten praten.

Natuurlijk is er ook muziek in het Verre Oosten. De meeste Indiase muziek is al meer dan 2000 jaar oud. In Japan hoort muziek bij een soort toneelstuk, kabuki genaamd. Er wordt ook bij gedanst en de acteurs dragen vaak prachtige kostuums. Alle rollen worden gespeeld door mannen. In Rusland houden ze ook veel van muziek. Het vaakst spelen ze in Rusland op balalaika’s, accordeonen en gitaren. Russische componisten en muzikanten zijn heel bekend in heel de wereld. Nederlandse muzikanten zijn ook wereldberoemd. Het Amsterdamse symphony orchestra zit in de top 3 van de beste symphony orchestras ter wereld.

De bluesmuziek en jazz ontwikkelde zich aan het begin van de 20e eeuw. Jazzmuziek werd gespeeld in en om de Amerikaanse stad New Orleans. Later in de 20e eeuw gingen componisten de computer gebruiken bij het schrijven van muziek. Er zijn speciale computerprogramma’s ontwikkeld om muziek te componeren. Ook maken computers het makkelijker om muziek op te schrijven.

Vandaag wil ik vertellen over mijn liefste muziek uit verschillende periodes. Eerst wil ik een beetje vertellen over klassike muziek. Mijn liefste klassiekers zijn Tchaikovsky, Bach, Beethoven, Chopen en Mozart. Er zijn meer componisten die ik, leuk vind maar deze keer vertel ik over Mozart en Bach.

Mozart is een Oostenrijkse componist en is de allerberoemdste componist ter wereld. Toen Wolfgang Amadeus Mozart 4 was kon hij al moeilijke stukken spelen op piano’s en hij kon ook goed componeren. Zijn eerste muzieklessen kreeg hij van zijn vader. Zijn hele leven lang heeft hij gecomponeerd, muziekles gegeven en zijn werk overal in Europa gedirigeert. Het wel allerbekendste is wel de serenade Eine kleine nachtmusik (cd laten luisteren). Helaas stierf Wolfgang Amadeus al op zijn 35e.

En nu gaat het over Bach. Bach is geboren in Duitsland. Hij komt uit een heel muzikale familie: bijna iedereen is componist. Als Bach 18 jaar is wordt hij organist, maar dit baantje bevalt niet zo goed. Hij gaat werken aan het hof van Weimar. Daar speelt hij alleen kamermuziek, en dat begint hem na een tijdje ook te vervelen. Ook in Leipzig heeft Bach het niet zo naar zijn zin, maar omdat hij veel kinderen heeft moet hij er wel blijven werken voor het geld.
De laatste jaren van zijn leven is Bach blind. Tijdens zijn leven is hij meer bekend als musicus en orgelexpert. Pas 75 jaar na zijn dood wordt hij gezien als een heel goede componist van meer dan 1100 werken. (cd)

Naast de klassieke muziek heeft er altijd een lichter muziek bestaan, de zogenaamde populaire muziek. Tot de populaire muziek muziek behoren folkmuziek, blues, jazz en verschillende soorten rock- en popmuziek. Mijn favoriete soort populaire muziek zijn jazz en pop-muziek. Tot de beroemste popsterren van deze tijd behoren Michael Jackson, Madonna en andere. De muziek van Michael Jackson vind ik op dit moment het beste. Michael Jackson, bekend als The King of Pop, was een Amerikaans popzanger, danser en componist. Hij geldt als een van de succesvolste artiesten van de 20e eeuw. Jackson onderscheidde zich door zijn herkenbare hoge stem en zijn typische dansbewegingen. (cd)

Toen ik nog klein was, luisterde ik graag naar klassiek muziek en muziek die mijn vader heeft gespeeld op de piano. Toen ik 7 was was ik op het idee gekomen om naar muzieklessen te gaan en piano te spelen. Ik ben begonnen piano te spelen omdat ik de piano mooi vond klinken.

De naam piano is afgeleid van het Italiaanse woord ” Pianoforte ” dat zacht-sterk betekent. Op dit muziekinstrument kun je zowel ‘ zacht ‘ als sterk en krachtig spelen. Kenmerkend voor een piano: geen 2 piano’s klinken gelijk. Ik oefen elke dag een beetje op mijn piano en soms leer ik best wel moeilijke dingen. En wat ik nog wil zeggen is dat mijn vader en mijn moeder ook onder pianoles zaten. Echt.

Vanaf de middeleeuwen schreven mensen de muziek op in de muziekschriften. Nu leer ik piano spelen met de hulp van muziekschriften.

Ik voor deze spreekbeurt een 8.5 gekregen!

Your Ad Here