Home » Spreekbeurt!!!

Spreekbeurt over het Internet!!

Submitted by on January 5, 2010 – 15:19No Comment

Ik moest weer een spreekbeurt maken! 🙁
Gelukkig verliep die spreekbeurt dan ook hartstikke goed. 🙂
Hier zie je mijn spreekbeurt.

Spreekbeurt over het Internet.

Hallo, mijn spreekbeurt gaat over Internet.

Lang geleden wilden mensen snelle verbindingen hebben. Maar die hadden ze vroeger niet. Vroeger waren alleen maar postbodes. Post uit Nederland naar Spanje versturen koste een maand. Toen kwamen de iets snellere verbindingen. De telegraaf en de telefoon. Niet de krant de telegraaf, maar er is zo’n aparaat die een telegraaf heet. De post kon heel snel verstuurd worden. Maar daarvoor moest je eerst naar het postkantoor gaan. En nu hebben mensen het Internet. Ze kunnen heel makkelijk mailen en praten met elkaar zonder het huis uit te gaan. Je kunt dat natuurlijk wel doen.

Internet zijn heel veel computers bij elkaar die met elkaar praten. Niet zoals mensen praten. Nee, ze werken samen.

De naam internet is een Engelse afkorting voor Interconnected Networks. Dat zoiets betekent als “aan elkaar verbonden netwerken”. Internet is bedacht door militairen en geleerden in 1969, militairen wilden met elkaar in verbinding blijven als er oorlog was en geleerden wilden elkaars uitvindingen of teksten zien.

Vroeger werd Internet alleen gebruikt in universiteiten. Nu gebruiken we Internet voor alles. Voor als je spelletjes wil spelen, nieuws op Internet wil lezen of als je mailen wil naar iemand. Of als je muziek wil beluisteren of als je iets wil donloaden. Daar hebben we Youtube voor. Voor om filmpjes te bekijken of om muziek te beluisteren. Je kan bijvoorbeeld ook winkelen op Internet. Als je speelgoed wil kopen uit de Bart Smit, dan kun je dat gewoon op Internet doen. Er zijn heel veel dingen op Intenet voor kinderen. Spelletjes, kindernieuws, filmpjes en nog veel meer. Ook om iets op te zoeken natuurlijk. Die informatie halen we van het World Wide Web (WWW). Als je van de ene site naar een andere kunt heet dat een link. Links kun je meestal herkennen als zij blauw zijn en onderstreept zijn.
Midden 2008 kwamen al ongeveer anderhalf miljard mensen op Internet en dat is 1/4 van alle mensen op de wereld. Engels wordt het meest gebruikt op Internet. Op de 2de plaats staat Chinees. Dan komt Spaans. Meest populaire programma om door Internet te surfen is Internet Explorer en Mozilla Firefox. Je kunt ook elkaar bellen via Internet. Je hebt daar speciale programma’s voor. Bijvoorbeeld Skype. Je kunt elkaar bellen en zelfs elkaar zien. Als je aan het internetten bent dan heet dat surfen, de verbindig met andere computers kost geld want die verbinding gaat via een telefoonlijn en via de kabel.

De meeste bedrijven en sommige mensen hebben een eigen site. Daar vind je vaak informatie over het bedrijf. Als de site van een mens is, dan staat er gewoon informatie over de mens of iets over iets dat hij intressant vindt. Ik en mijn vader hebben een site. http://blog.worldofemotions.com/danilka/ is mijn site en http://www.worldofemotions.com/ is de site van mijn vader. Eigenlijk is mijn site geen site maar een blog. Blog – een elektronische dagboek. Ik schrijf over dingen die ik leuk vind.

Internet is heel groot, meer dan 100.000.000 sites. Dus we hebben zoekmachines nodig om allemaal dingen op te zoeken. Google is de meest populaire zoekmachine. Hij staat op de eerste plaats van alle sites. Yahoo is ook een heel goede zoekmachine. Hij staat op de 3de plaats. Bij zoekmachines moet je een sleutelwoord intypen.

Het is ‘s avonds altijd het drukst op Internet. Want dan stormen de Amerikanen op Internet af. Amerikanen hebben de meeste sites. Amerikanen stormen ‘s avonds op Internet af omdat het komt door het tijdsverschil. ‘s Avonds is het middag bij de Amerikanen.
Er zijn natuurlijk slechte kanten van internet. Je kunt virussen oplopen. De meeste mensen hebben een beveiliging voor hun computer. Soms heb je reclames op Internet. Sommige reclames lokken je naar een site waar je ineens virussen kunt krijgen. Van virussen kan je computer kapot gaan.

Geleerden denken dat Internet in alle dingen gaan zitten. In koelkasten, in theepotten en zelfs in melkpakken. De koelkast kan weten waneer de melk bedorven raakt, of als de melk op is. De koelkast bestelt dan zelf verse melk op Internet. En dit is geen fantasie, dit bestaat al!! Potloden en pennen gaan ook verbinding met Internet zoeken. Straks komt een nieuwe eeuw van Internet – “Internet of things” (Internet van dingen).

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Als je nog wilt, dan heb ik nog extra’s.

Voor Internet waren alleen maar computers, zo groot als een huis, je kon de computer binnenlopen. Mijn vader heeft in een universiteit geleerd en heeft heel vaak een computer binnengelopen. De computer werd steeds kleiner en steeds beter en goedkoper. Ongeveer in 1985 kregen mensen de kans om ieder een computer in huis te hebben. Nu heeft bijna iedereen een computer in huis.

Belangrijke data’s
29 oktober 1969 op 21:00 hebben 2 mensen de eerste keer van de geschiedenis naar elkaar een mailtje gestuurd – Eigenlijk is dit de geboorte van Internet
In 1971 was mailen op Internet uitgevonden. Mailen werd meteen heel populair.
In 1973 kwam de eerste internationale Internet verbinding.
Al bestond het vanaf 1984 dus al, Internet werd door het grote publiek echter pas ontdekt in de jaren negentig. In augustus 1991 publiceerden Tim Berners -Lee en Robert Cailliau het World Wide Web-project, nadat zij enige jaren hadden gewerkt aan HTTP en HTML. De eerste webpagina’s verschenen bij CERN in Zwitserland, waar zij beiden werkten.
Ik heb hier alweer een 8.5 voor gekregen.
Een standaard punt.

Your Ad Here