Home » Featured, Other

Lego!!!

Submitted by on November 3, 2010 – 16:29No Comment
02_lego_art.jpg

Lego Artist

Dit speelgoed is overal populair. Heel populair zelfs!!! Dit speelgoed is heel leuk om te spelen en ook leerzaam. Degene die Lego bedacht heeft is de Deen Ole Kirk Christiansen in het Deense stadje Billund. Eerst maakte hij allemaal meubels en later ging hij houten speelgoed maken. Leggodt is de naam voor speelgoed in het Deens. Daar zit ook het woord Lego in. Kijk maar. LEgGOdt. Na de 2de W.O. werd kunststof steeds popuilairder en dus ging Ole ook de Lego blokjes van kunststof maken. Zo zagen ze eruit: blokjes met aan de bovenkant ronde noppen en hol aan de onderzijde, waardoor de blokjes aan elkaar verbonden konden worden. Later kwamen er nog buisjes, net als nu, alleen de kwaliteit was slechter.

In 1961 werd Lego ook verkocht in Canada en Amerika. In Denemarken staan twee fabrieken en verder staan er fabrieken in de Verenigde Staten, Zwitserland, Zuid-Korea en Tsjechië. Bij elkaar geteld maken deze fabrieken ongeveer 20 miljard LEGO-steentjes per jaar. Het assortiment bestaat uit ongeveer 2200 verschillende stenen die worden gemaakt in 55 verschillende kleuren. Er zijn ook attractrieparken van Lego genaamd Legoland. Ik ben zelf in Legoland Deutschland in Duitsland geweest. Maar er bestaan ook andere Legoland attractieparken o.a.:  Legoland Windsor in Engeland, Legoland California in Amerika en Legoland Billund. Dat waren ze, het nieuwste attractiepark is Legoland Deutschland, maar er komt nog een nieuw Legoland attractiepark in Florida, Legoland Florida genaamd. Alle Legoland parken trekken jaarlijks 1.4 miljoen bezoekers behalve Legoland Windsor, hij 1.3 miljoen bezoekers.

En nu over Bionicle. Het is wel heel erg apart, dat het Lego is, maar het is wel zo. Bionicle ging van start in het jaar 2001. Toen hoorde Bionicle nog bij Lego Technic, In 2002 werd het een apart thema van Lego, Lego Bionicle. Het werd een heel groot succes. Lego maakt geen Bionicle meer, nu maakt Lego in plaats van Bionicle, Hero Factory.

Van de verhalen zijn vier films gemaakt:

Your Ad Here

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also Comments Feed via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.