Home » 100 Jaar Geleden, Countries, Headline, Vakantie

Machu Picchu 100 jaar geleden ontdekt!!!

Submitted by on June 1, 2011 – 22:03No Comment

De stad Machu Picchu ligt tussen steile bergen, op een hoogte van ongeveer 2400 meter, in de regio van de stad Cuzco ( deze stad ligt in Peru). Machu Picchu ligt tussen: de Machu Picchu en de Huayna Picchu (betekent jonge berg in het Quechua, een taal in Peru). Door het rotsdal loopt op 1750 meter hoogte de sterk stromende Urubamba. Aangenomen wordt dat de bouw van de stad Machu Picchu werd begonnen rond 1440.

Machu Picchu was gebouwd door incas (zie plaatjes beneden). Zij stonden op een hoge trap van beschaving. Ze vormden door goede organisatie, bestuur, voedselproductiveit en verbindingen een groot machtig rijk.

Tot aan de Spaanse verovering van het gebied in 1532 was de stad bewoond. Men denkt dat hier edelen en koningen woonden. De stad heeft veel verblijven voor edelen, en ook een paar woningen voor hun dienaren. Er konden rond de 750 personen in de stad verblijven.

Een tweede theorie meent dat Machu Picchu vooral bedoeld was voor het verzamelen van coca-bladeren, aangezien het lag op een punt waarvandaan veel plantages bereikbaar waren. Geloof het of niet, maar de Duitse goudzoeker Augusto Berns mocht in 1867 Machu Picchu plunderen met toestemming van de Peruaanse regering, persoonlijk vind ik dat erg raar, maar het was de keuze aan de Peruaanse regering… Hij verkocht de schatten voor veel geld aan Europese musea. In 1911 ging de historicus Hiram Bingham de omgeving van Machu Picchu. Tijdens de studiereis heeft hij Machu Picchu zogenaamd opnieuw ontdekt.

In de stad heb je een woonzone met middenin een groot plein, en je hebt daar ook een militaire zone en een godsdienstige zone. In de godsdienstige zone vindt je tempels voor de zonnegod en de maangodin. En ook staat er een zonnewijzer op het hoogste punt van de stad. In 2007 werd Machu Picchu tot een van de “zeven nieuwe wereldwonderen” via de website

Er is in de stad een woonzone met middenin een groot plein, een militaire zone en een godsdienstige zone. In de godsdienstige zone vindt men tempels voor de zonnegod en de maangodin. Ook staat daar een zonnewijzer op het hoogste punt van de stad. In 2007 werd Machu Picchu tot een van de “zeven nieuwe wereldwonderen” gekozen via de website new7wonders.com. Meer dan 100 miljoen mensen hebben via internet of sms hun stem uitgebracht op een lijst van 77 bouwwerken.

 

Wil je een soort van wandeling maken door Machu Picchu? Dan moet je naar deze site gaan: http://www.mp360.com/eng/360/mp064.html

 

Your Ad Here