Home » EK 2012, Voetbal

De openingsduels van het EK

Submitted by on June 10, 2012 – 12:22No Comment
EK2012, Nederland - Denemarken: 0-1

Het EK is begonnen! Ik ga alle wedstrijden kijken, en mij maakt het niet uit hoe laat ze beginnen, of hoe laat ze eindigen, ik ga gewoon kijken! De eerste 4 duels zijn al wel gespeeld, en ze waren ook wel heel verschillend. Laten we maar eens beginnen met de allereerste wedstrijd van het EK tussen Griekenland en Polen.

Griekenland – Polen: 1-1

Velen hebben gekeken naar deze wedstrijd, maar eigenlijk was deze wedstrijd helemaal niet zo interessant, het werd 1-1.  Het spel was een beetje belabberd, er werd een penalty gemist door de Grieken, kansen werden niet goed benut, maar het was wel gelijk geworden.

Rusland – Tjechië: 4-1

De volgende wedstrijd tussen Rusland en Tjechië was veel en veel interessanter. Je zag gewoon dat de passes van Rusland mooi waren, recht in de voeten, Tjechië was in het eerste kwartier van de wedstrijd ontzettend gevaarlijk, maar in die fase van de wedstrijd kwamen ze niet tot doelpunten. Na het kwartiertje van Tjechië werd Rusland ineens heel sterk, en Kerzhakov kopte tegen de paal, maar alsnog kon de 21-jarige Olan Dzagoev uit de rebound scoren. Het was 1-0! Ik ging helemaal uit mijn dak!!! Ik ben geboren in Rusland, en ik sta voor 2 teams, Nederland en Rusland.

Even later maakte Roman Shirokov de 2-0, en toen was ik pas blij!!! Daarna kwamen er nog wel kansen, maar ze werden niet benut. Na rust begon het team van Petr Céch net zoals in de eerste helft, ze zetten heel veel druk, en konden zomaar eens scoren! Uiteindelijk gebeurde dat ook, en werd het weer spannend. Maar dat duurde niet lang, nadat Kerzhakov werdt gewisseld met Pavlyuchenko was het wel heel makkelijk voor Rusland, Dzagoev zorgde weer eens voor de 3-1 en 3 minuten later scoorde Pavlyuchenko de 4-1. Het was daarom een fantastische wedstrijd voor Rusland.

Nederland – Denemarken: 0-1

De volgende dag werd ik wakker met veel verlangen naar de wedstrijd Nederland-Denemarken. En eindelijk was het zover, het was 6 uur! Ik ging meteen kijken, en ik zag meteen een mooi schot van Willems op het doel. Ik dacht toen natuurlijk: “Het komt wel goed…”. Maar even later zag ik dat Nederland zich steeds meer terugzakte en dat Denemarken gevaarlijker werd. Ik was wel geschrokken, en even later was het ineens raak… Krohn-Dehli schiet de bal door de beentjes van Stekelenburg, en het was 1-0 voor de Denen… Ik dacht toen nog dat Nederland nog wel 3 goals zou scoren, maar dat was niet zo… Ik zag dat Denemarken heel gevaarlijk was, en ik verlangde naar de rust.

De ruststand was dan ook 1-0 in het voordeel van Denemarken, en tot nu toe dacht ik nog heel positief. Ik dacht dan dat Bert van Marwijk de spelers wel zou oppeppen, maar daar kwam niks van. Er waren heel veel kansen geweest voor Nederland, maar ze werden gewoon niet benut! Mark van Bommel schoot loeihard op doel, maar de bal werd nog ternaweunood gestopt door de keeper. Ibrahim Affelay miste nog net het doel, en het was nog gewoon wachten op de gelijkmaker. Het spel werd steeds slordiger en saaier, en uiteindelijk was de eindstand toch nog 1-0 in het voordeel van de Denen. Heel jammer natuurlijk…

Duitsland – Portugal: 1-0

De volgende wedstrijd begon na een uur, namelijk de wedstrijd Duitsland-Portugal. Deze wedstrijd begon laat, maar ik mocht wel kijken! Nou laten we eens beginnen. Deze wedstrijd zag er matig uit in de eerste helft, slordige passes, onbenutte kansen, het was erg om naar te kijken voor zulke goede teams. Na de rust begonnen beide ploegen wel wat meer lef te tonen, maar wachtten toch wel op de counters af. Uiteindelijk was het wel raak voor Mario Gomez, na een fraaie kopbal stond Duitsland met 1-0 voor… Zo ging het spel maar door tot het eindsignaal, uiteindelijk zijn er maar 2 teams die blij zijn in poule B: Denemarken en Duitsland. Best logisch eigenlijk…